Zeleninová tempura
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 101 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 138.9 mg
- Vláknina 6607.5 mg
- Vitamín A 6607.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek, mrkev a cuketu nakrájíme na deseticentimetrové nudličky. Osolíme a necháme půl hodiny ležet. Potom důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme.
-
2
Přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli. Všechnu zeleninu dáme do těstíčka a promícháme. Po lžících vkládáme na pánev do rozpáleného oleje a smažíme do zlatohněda. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.
-
3
Podáváme s plátky citronu,s japonskou sójovou omáčkou a mořskou solí.