Zeleninová tempura

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 0.5 ks Lilek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 138.9 mg
  • Vláknina 6607.5 mg
  • Vitamín A 6607.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek, mrkev a cuketu nakrájíme na deseticentimetrové nudličky. Osolíme a necháme půl hodiny ležet. Potom důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme.

  • 2

    Přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli. Všechnu zeleninu dáme do těstíčka a promícháme. Po lžících vkládáme na pánev do rozpáleného oleje a smažíme do zlatohněda. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

  • 3

    Podáváme s plátky citronu,s japonskou sójovou omáčkou a mořskou solí.

Komentáře k receptu