Telecí maso protýkané šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Šunka dušená
  • 220 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 111.6 mg
  • Draslík 342.1 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso protáhneme na nudličky nakrájenou šunkou, osolíme a zprudka opečeme na másle. Podlijeme trochou vařící vody a pečeme v troubě. Během pečení maso poléváme šťávou a podléváme horkou vodou.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou a povaříme.

  • 3

    Místo šunkou můžeme maso protáhnout uzeninou nebo zeleninou.

Komentáře k receptu