Telecí medailonky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 185 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 739.1 mg
- Vláknina 12609.5 mg
- Vitamín A 12609.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé řízky (3ks na porci). Naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Řízky zprudka opečeme na másle.
-
2
Maso vyjmeme, šťávu zalijeme trochou vody a povaříme.
-
3
Při podávání navršíme na každý medailonek podušenou, prolisovanou a ochucenou zeleninu.