Telecí medailonky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mrkev kořen
  • 240 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 185 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 739.1 mg
  • Vláknina 12609.5 mg
  • Vitamín A 12609.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé řízky (3ks na porci). Naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Řízky zprudka opečeme na másle.

  • 2

    Maso vyjmeme, šťávu zalijeme trochou vody a povaříme.

  • 3

    Při podávání navršíme na každý medailonek podušenou, prolisovanou a ochucenou zeleninu.

Komentáře k receptu