Boloňské makarony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 160 g Špagety, Makarony
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 178.5 mg
  • Vláknina 5435 mg
  • Vitamín A 5435 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Podlijeme vodou a dusíme.

  • 2

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou a přidáme rajčatový protlak a nakonec kousek másla.

  • 3

    Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme po okraji talíře. Do středu vložíme plátek masa a přelijeme šťávou.

  • 4

    Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu