Boloňské makarony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 16 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 178.5 mg
- Vláknina 5435 mg
- Vitamín A 5435 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Podlijeme vodou a dusíme.
-
2
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou a přidáme rajčatový protlak a nakonec kousek másla.
-
3
Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme po okraji talíře. Do středu vložíme plátek masa a přelijeme šťávou.
-
4
Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.