Sekaný telecí řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Žemle tuková
  • 200 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 222 mg
  • Draslík 349.9 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso a žemli zvlhčenou mlékem umeleme. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme.

  • 2

    Ze hmoty tvoříme oválné řízky, lehce je obalíme v mouce a zprudka nasucho opečeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Nakonec přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu