Uherské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Šunka dušená
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 205.7 mg
  • Draslík 121.5 mg
  • Vláknina 1315 mg
  • Vitamín A 1315 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Připravené plátky plníme bramborami nakrájenými na hranolky, nasekaným vejcem vařeným natvrdo a šunkou. Zabalíme do závitku a upevníme nití. Závitky nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme.

  • 3

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

  • 4

    Nakonec přilijeme smetanu a přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu