Uherské závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 205.7 mg
- Draslík 121.5 mg
- Vláknina 1315 mg
- Vitamín A 1315 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
-
2
Připravené plátky plníme bramborami nakrájenými na hranolky, nasekaným vejcem vařeným natvrdo a šunkou. Zabalíme do závitku a upevníme nití. Závitky nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme.
-
3
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
-
4
Nakonec přilijeme smetanu a přidáme kousek másla.