Zeleninová polévka s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 60 ml Mléko kefírové
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 34.8 mg
  • Vláknina 2020 mg
  • Vitamín A 2020 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasucho opraženou mouku povaříme s vývarem ze zeleniny. Do polévky potom přidáme uvařenou, prolisovanou kořenovou zeleninu.

  • 2

    Nakonec přilijeme kyselé mléko s rozkvedlaným žloutkem a přidáme nasekaný kopr a kousek másla. Polévku podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu