Telecí na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Telecí kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 891.7 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a pokapeme bílým vínem. Necháme několik hodin odležet v chladničce.

  • 2

    Potom maso zprudka opečeme na másle po obou stranách, podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu