Dušené telecí po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 100.2 mg
- Draslík 414.6 mg
- Vláknina 6615 mg
- Vitamín A 6615 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a nasucho opečeme. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
-
2
Šťávu necháme vydusit, zaprášíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a vše povaříme.
-
3
Před podáváním posypeme maso nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme trochu oleje.