Dušené telecí po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 20 g Olej stolní
  • 220 g Telecí plec
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 100.2 mg
  • Draslík 414.6 mg
  • Vláknina 6615 mg
  • Vitamín A 6615 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a nasucho opečeme. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.

  • 2

    Šťávu necháme vydusit, zaprášíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a vše povaříme.

  • 3

    Před podáváním posypeme maso nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme trochu oleje.

Komentáře k receptu