Kapustová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 380.1 mg
- Vláknina 3124.6 mg
- Vitamín A 3124.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru.
-
2
Uvedeme do varu, přidáme rozdrcenou majoránku a mletý pepř a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
-
3
Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.
-
4
Polévku procedíme a vložíme do ní kapustu podušenou na cibuli a slanině.
-
5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
-
6
Příprava kapusty: Cibuli jemně nakrájenou osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině, nakrájené na drobné kostičky a zalijeme zbylou dávkou vývaru. Do tohoto základu vložíme očištěnou, opláchnutou, na nudličky nakrájenou a spařenou kapustu. Dusíme téměř doměkka.