Kachna pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1167 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3.8 mg
- Vláknina 42 mg
- Vitamín A 42 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a kachny přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.
-
2
Upečené kachny vyjmeme z výpeku.
-
3
Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Potom do výpeku přidáme část vypečeného sádla.
-
4
Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.