Telecí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 12 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 418 mg
- Vláknina 4115 mg
- Vitamín A 4115 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
-
2
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a přidáme kousek másla.
-
3
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme. Můžeme přidat kousek másla.
-
4
Udušenými jablky obložíme hotové telcí maso.