Telecí s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 418 mg
  • Vláknina 4115 mg
  • Vitamín A 4115 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.

  • 2

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a přidáme kousek másla.

  • 3

    Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme. Můžeme přidat kousek másla.

  • 4

    Udušenými jablky obložíme hotové telcí maso.

Komentáře k receptu