Hovězí citronová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 333.5 mg
  • Vláknina 3520 mg
  • Vitamín A 3520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vývaru zavaříme očištěný, jemně nastrouhaný celer a po chvíli odstavíme z ohně.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájené, natvrdo uvařené vejce, nasekanou petrželku a citronovou šťávu.

  • 3

    Polévku můžeme podávat i studenou.

Komentáře k receptu