Protivínská roštěná
Suroviny
- 100 g Cibule
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sádlo škvařené
- 0.3 kávová lžička Sůl
- 0.3 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Nové koření celé
- 4 špetka Zázvor mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 69.1 mg
- Draslík 383.6 mg
- Vláknina 1351.4 mg
- Vitamín A 1351.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.
-
2
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.
-
3
Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.
-
4
Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.
-
5
Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.
-
6
Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.
-
7
Podáváme s knedlíkem či rýží.