Protivínská roštěná

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 0.3 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 špetka Zázvor mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 383.6 mg
  • Vláknina 1351.4 mg
  • Vitamín A 1351.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.

  • 2

    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.

  • 3

    Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.

  • 4

    Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.

  • 5

    Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.

  • 6

    Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.

  • 7

    Podáváme s knedlíkem či rýží.

Komentáře k receptu