Polévka z vařených vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 89.7 mg
  • Vláknina 2873 mg
  • Vitamín A 2873 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody.

  • 2

    Z másla a mouky si připravíme jíšku, vmícháme do ní prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a asi 10 minut povaříme.

  • 3

    Nakrájíme nadrobno bílky a před podáváním je přidáme do polévky, dle chuti osolíme a opepříme, přisypeme najemno nakrájenou petrželku.

Komentáře k receptu