Polévka z vařených vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 89.7 mg
- Vláknina 2873 mg
- Vitamín A 2873 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody.
-
2
Z másla a mouky si připravíme jíšku, vmícháme do ní prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a asi 10 minut povaříme.
-
3
Nakrájíme nadrobno bílky a před podáváním je přidáme do polévky, dle chuti osolíme a opepříme, přisypeme najemno nakrájenou petrželku.