Vaječné karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 44 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 465.7 mg
- Draslík 151.7 mg
- Vláknina 1387.5 mg
- Vitamín A 1387.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem. Necháme provařit v hustou kaši.
-
2
Přidáme najemno nakrájená vejce, petržel a ochutíme solí.
-
3
Z připravené směsi uděláme karbanátky a obalíme je v mouce, vejci a strouhance.
-
4
Smažíme v rozpáleném tuku dozlata.
-
5
K příloze podáváme bramborovou kaši a dušenou zeleninu.