Vejce zapékaná s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Sardelová pasta
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 šálek Zakysaná smetana
  • 1 šálek Hříbky čerstvé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 582.1 mg
  • Draslík 403.6 mg
  • Vláknina 544.7 mg
  • Vitamín A 544.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařená vejce rozpůlíme příčně, žloutky vydlabeme a seřízneme špičky, aby nám vejce stála.

  • 2

    Žloutky prolisujeme, přidáme sardelky, lžičku hořčice, lžíci másla a utřeme.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme bílky a vložíme do vymaštěné zapékací misky.

  • 4

    Houby očistíme, nakrájíme na jemno, osolíme a podusíme na lžíci másla.

  • 5

    Smícháme smetanu s moukou, osolíme, přidáme houby a nalijeme na vejce v misce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.

  • 6

    Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu