Vejce zapékaná s houbami
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Sardelová pasta
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 šálek Zakysaná smetana
- 1 šálek Hříbky čerstvé
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 73 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 582.1 mg
- Draslík 403.6 mg
- Vláknina 544.7 mg
- Vitamín A 544.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařená vejce rozpůlíme příčně, žloutky vydlabeme a seřízneme špičky, aby nám vejce stála.
-
2
Žloutky prolisujeme, přidáme sardelky, lžičku hořčice, lžíci másla a utřeme.
-
3
Připravenou směsí naplníme bílky a vložíme do vymaštěné zapékací misky.
-
4
Houby očistíme, nakrájíme na jemno, osolíme a podusíme na lžíci másla.
-
5
Smícháme smetanu s moukou, osolíme, přidáme houby a nalijeme na vejce v misce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
-
6
Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.