Slavnostní velká bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 298.5 mg
  • Draslík 387 mg
  • Vláknina 6678.5 mg
  • Vitamín A 6678.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme polovinu cukru, máslo a žloutky.

  • 2

    Přimícháváme střídavě prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu. Pak přidáme omyté rozinky a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků a z druhé poloviny cukru.

  • 3

    Vymastíme velkou bábovkovou formu, kterou vysypeme najemno rozsekanými mandlemi a vlijeme těsto.

  • 4

    Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

  • 5

    Zda je bábovka upečená zjistíme, když vpíchneme špejli do bábovky a těsto není na špejli nalepené.

  • 6

    Po upečení necháme zchladnout, potom vyklopíme a posypeme moučkovoým cukrem.

Komentáře k receptu