Zapékané broskve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 8 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 220.4 mg
- Vláknina 7550 mg
- Vitamín A 7550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okapané půlky broskví vložíme na dno zapékací mísy, předem vymazané máslem. Broskve skládáme slupkou dolů.
-
2
Asi čtyři půlky oloupeme, jemně nakrájíme a smícháme se žervé a cukrem. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Touto směsí naplníme půlky broskví v míse, poldijeme trochou vody s citronovou šťávou a dáme zapéci do trouby asi na 10 minut.
-
3
Podáváme teplé i studené.