Zapékané broskve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kompot broskvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr moučkový
  • 80 g Žervé
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 220.4 mg
  • Vláknina 7550 mg
  • Vitamín A 7550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapané půlky broskví vložíme na dno zapékací mísy, předem vymazané máslem. Broskve skládáme slupkou dolů.

  • 2

    Asi čtyři půlky oloupeme, jemně nakrájíme a smícháme se žervé a cukrem. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Touto směsí naplníme půlky broskví v míse, poldijeme trochou vody s citronovou šťávou a dáme zapéci do trouby asi na 10 minut.

  • 3

    Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu