Fazolová polévka s párkem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33 g Celer bulvový
  • 67 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 33 g Mrkev kořen
  • 133 g Párky jemné
  • 6.7 g Sůl
  • 67 g Tuk
  • 13 g Polévkové koření
  • 6.7 g Česnek
  • 333 g Fazole bílé
  • 13 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Petržel kořen
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 756.4 mg
  • Vláknina 12436 mg
  • Vitamín A 12436 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme a několikrát propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě vaříme. Když začnou měknout, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmaženou na třetině tuku dorůžova, česnek utřený se solí a očištěnou, opláchnutou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše vaříme téměř doměkka, není však žádoucí rozvaření.

  • 2

    Ze zbylých 2/3 tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku a zamícháme do ní papriku.

  • 3

    Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání alespoň půl hodiny zvolna vaříme.

  • 4

    Potom polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, uvařené fazole a krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a povaříme.

Komentáře k receptu