Studená vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2259 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 602 mg
- Vláknina 5700.5 mg
- Vitamín A 5700.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Občas podlijeme vlastní šťávou a ke konci pečení přilijeme trochu vody. Pečeme po každé straně asi 45 minut. Upečené maso necháme vychladnout.
-
2
Studenou pečeni nakrájíme na plátky a rozložíme je na mísu. Maso obložíme nakrájenou okurkou, hořčicí a listy hlávkového salátu.
-
3
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.