Omáčka ze zelených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 528.6 mg
- Vláknina 6745.5 mg
- Vitamín A 6745.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou cibuli a česnek. Poté přidáme a podusíme na kostičky nakrájená rajčata. (červená rajčata předem oloupeme).
-
2
Přimícháme zeleninový vývar, ocet, cukr, sůl a tabasco a zvolna cca 20min provaříme.
-
3
Omáčku prolisujeme přes síto a přidáme nasekané bylinky.
-
4
Omáčka je vhodná k masu, zejména k telecím řízkům.