Hrachová polévka s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1084 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 25.1 mg
- Draslík 154.7 mg
- Vláknina 2538.6 mg
- Vitamín A 2538.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
-
2
Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
-
3
Uzený vepřový bůček opláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Uvařený bůček vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
-
4
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme majoránku a pepř, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 10 minut.
-
5
Potom přidáme česnek utřený se solí a prolisovaný hrách, polévku dovaříme a procedíme hustým cedníkem.
-
6
Nakonec do polévky vložíme nakrájený uzený bůček, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.