Francouzský závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 860 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 218.9 mg
- Draslík 380.1 mg
- Vláknina 6340.8 mg
- Vitamín A 6340.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového těsta vyválíme dva pláty.
-
2
Každý plát posypeme nastrouhaným salámem, nastrouhanými bramborami a sýrem. Zakapeme rozšlehaným vejcem, okořeníme, podle chuti přisolíme a pevně zabalíme.
-
3
Záviny upečeme v troubě dozlatova. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, nebo studené.