Rybízový trhanec

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tvaroh jemný
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 200 g Rybíz červený
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 265.8 mg
  • Draslík 242 mg
  • Vláknina 6150 mg
  • Vitamín A 6150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tvarohu, polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.

  • 2

    Poté do těsta zapracujeme omytý rybíz.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozprostřeme na ní těsto a smažíme při střední teplotě, dokud spodní strana nezhnědne. Obrátíme na druhou stranu a několik minut smažíme při velmi nízké teplotě dozlatova.

  • 4

    Trhanec rozdělíme vidličkou na 4 díly a podáváme ho posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu