Rybízový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 20 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 265.8 mg
- Draslík 242 mg
- Vláknina 6150 mg
- Vitamín A 6150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tvarohu, polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.
-
2
Poté do těsta zapracujeme omytý rybíz.
-
3
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozprostřeme na ní těsto a smažíme při střední teplotě, dokud spodní strana nezhnědne. Obrátíme na druhou stranu a několik minut smažíme při velmi nízké teplotě dozlatova.
-
4
Trhanec rozdělíme vidličkou na 4 díly a podáváme ho posypaný moučkovým cukrem.