Pečená vepřová žebra s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Křen
  • 800 g Vepřový bok
  • 1 ks Cibule
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1503 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 316.5 mg
  • Draslík 1405.7 mg
  • Vláknina 2537.5 mg
  • Vitamín A 2537.5 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody vložíme bůček, osolíme, a vaříme cca hodinu.

  • 2

    Do pekáčku dáme žebra, vařený bůček, na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu na 180 stupňů Celsia.

  • 3

    Pečený bůček nakrájíme na plátky, přidáme žebra, čerstvý nastrouhaný křen a podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu