Zapečené telecí medailonky
Suroviny
- 300 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Kopr čerstvý
- 0.25 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
- 4 plátek Šunka dušená
- 8 plátek Telecí svíčková
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 256.7 mg
- Vláknina 1426.8 mg
- Vitamín A 1426.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Medailonky osolíme, opepříme a po obou stranách osmahneme.
-
2
Rajčata a okurku nakrájíme na plátky. Kopr otrháme a jemně nasekáme. Plátky šunky a sýra rozpůlíme.
-
3
Opečené medailonky přendáme na plech a poklademe na ně postupně okurku, šunku, rajče a sýr. Posypeme koprem a dáme do předehřáté trouby zapéct na 250 stupňů Celsia asi na 7 minut.
-
4
Mezitím si na pánvi promícháme výpek z masa se smetanou, 2 minuty povaříme a dochutíme hořčicí.