Květáková pěna s lékořicovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1765 kcal
- Sacharidy 378 g
- Tuky 10 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 384.1 mg
- Vláknina 64157.5 mg
- Vitamín A 64157.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pěnu rozebereme květák na růžičky a povaříme je cca 10min v 700ml vody smíchané s mlékem a špetkou soli. Poté slijeme a rozmixujeme s ricottou, bílky a moukou.
-
2
Dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 20-25min ve vodní lázni.
-
3
Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody, odstavíme a necháme v ní cca 5min luhovat lékořicový kořen. Po vyjmutí vodu opět zahřejeme a zahustíme maizenou rozpuštěnou v kapce vody.
-
4
Odstavíme, přidáme na kostičky nakrájené datle, pěnu rozdělíme na talíře a podáváme teplou, s lékořicovou omáčkou.