Opékané svatojakubské mušle
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 12 ks Mušle svatojakubské
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 491.4 mg
- Vláknina 4670.2 mg
- Vitamín A 4670.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.
-
2
Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.
-
3
Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.
-
4
Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.
-
5
Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.