Divoká kachna na smetaně
Suroviny
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna mražená
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 2 ks Jalovec
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1.5 dl Voda pitná
- 2 dl Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2135 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 192 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 613.6 mg
- Vláknina 23272.8 mg
- Vitamín A 23272.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.
-
2
Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,
-
3
Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.
-
4
Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.
-
5
Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.
-
6
K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.