Kuře na rajčatech a smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kuře
  • 1 hrst Hříbky čerstvé
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1083 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 97197 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 356 mg
  • Draslík 1048.8 mg
  • Vláknina 2470.8 mg
  • Vitamín A 2470.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, rozčtvrtíme a osolíme.

  • 2

    Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžičku nakrájené petrželové natě a drobně pokrájené houby. Jakmile šťáva vysmahne, zaprášíme ji moukou a osmahneme.

  • 3

    Na tento základ vložíme připravené kuře, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, podusíme, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, mírně povaříme a odstavíme.

  • 4

    Pokrm necháme ještě zhruba půl hodiny odstát na teple, aby omáčky prolnula masem.

  • 5

    Podáváme s těstovinami nebo noky a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu