Kuře na paprice II

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1056 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 97196 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 349.8 mg
  • Draslík 960.9 mg
  • Vláknina 2034 mg
  • Vitamín A 2034 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme.

  • 2

    Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo.

  • 3

    Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře.

  • 4

    Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži.

Komentáře k receptu