Kuře zadělávané s rýží ( podle M. D. Rettigové )
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3097 kcal
- Sacharidy 415 g
- Tuky 86 g
- Sodík 97337 mg
- Bílkoviny 144 g
- Uhlovodany 415 g
- Cholesterol 679.9 mg
- Draslík 1647.7 mg
- Vláknina 33051.3 mg
- Vitamín A 33051.3 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozčtvrtíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a hovězím masem v osolené vodě. Vývar zcedíme a 1/8 l dáme stranou.
-
2
Přebranou rýži vypereme, spaříme, uvaříme ji v procezeném vývaru a scedíme.
-
3
V hrnku rozkvedláme máslo, žloutky a vývar, který jsme si dali stranou a za stálého míchání zahřejeme do zhoustnutí. Nevaříme. Omáčku okořeníme muškátovým květem a nalijeme ji na rýži. Navrch položíme porce kuřete a posypeme je nasekanou petrželovou natí.