Kuře zadělávané s rýží ( podle M. D. Rettigové )

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Rýže loupaná
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 1 ks Hovězí maso přední
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3097 kcal
  • Sacharidy 415 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 97337 mg
  • Bílkoviny 144 g
  • Uhlovodany 415 g
  • Cholesterol 679.9 mg
  • Draslík 1647.7 mg
  • Vláknina 33051.3 mg
  • Vitamín A 33051.3 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozčtvrtíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a hovězím masem v osolené vodě. Vývar zcedíme a 1/8 l dáme stranou.

  • 2

    Přebranou rýži vypereme, spaříme, uvaříme ji v procezeném vývaru a scedíme.

  • 3

    V hrnku rozkvedláme máslo, žloutky a vývar, který jsme si dali stranou a za stálého míchání zahřejeme do zhoustnutí. Nevaříme. Omáčku okořeníme muškátovým květem a nalijeme ji na rýži. Navrch položíme porce kuřete a posypeme je nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu