Kuře zadělávané II
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Hřebíček
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Žampiony čerstvé
- 0.5 šálek Karotka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 59 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 342.1 mg
- Draslík 649.8 mg
- Vláknina 1025.5 mg
- Vitamín A 1025.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.
-
2
Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.
-
3
Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.