Nákypy s ricottou a špenátem
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
- 80 g Zelí hlávkové bílé
- 120 g Špenát listový čerstvý
- 160 g Sýr Ricotta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 183.7 mg
- Draslík 313.3 mg
- Vláknina 3241 mg
- Vitamín A 3241 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.
-
3
100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.
-
4
Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.
-
5
Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.