Nákypy s ricottou a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 80 g Zelí hlávkové bílé
  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 160 g Sýr Ricotta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 183.7 mg
  • Draslík 313.3 mg
  • Vláknina 3241 mg
  • Vitamín A 3241 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.

  • 3

    100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.

  • 4

    Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.

  • 5

    Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.

Komentáře k receptu