Ananas jako carpaccio se zmrzlinou ze zeleného čaje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 400 g Ananas
  • 40 g Čokoláda hořká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Čaj zelený
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 192.2 mg
  • Draslík 242.8 mg
  • Vláknina 12171.8 mg
  • Vitamín A 12171.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko přivedeme k varu, vložíme sáčky s čajem a povaříme cca 1min. Odstavíme, sáčky vyjmeme a mléko nalijeme na žloutky smíchané se 60g cukru. Dobře promícháme a znovu zahřejeme. Nevaříme, jakmile krém zhoustne, odstavíme.

  • 2

    Směs necháme zchladnout, nalijeme do zmrzlinového strojku mrazíme cca 20min.

  • 3

    Mezitím přivedeme k varu 200ml vody se zbytkem cukru, 2 kousky citronové a pomerančové kůry, kouskem skořice a několika semínky fenyklu. Odstavíme a nalijeme na ananas nakrájený na tenké kousky.

  • 4

    Když je zmrzlina hotová, slijeme ananas, rozdělíme do misek, posypeme nastrouhanou čokoládou a podáváme s čajovou zmrzlinou.

Komentáře k receptu