Plněné telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 300 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Telecí hruď
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.3 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mouka bramborová
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 220.2 mg
  • Draslík 879.6 mg
  • Vláknina 2262.2 mg
  • Vitamín A 2262.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí vykostíme a maso prořízneme ostrým nožem. Vzniklý prostor naplníme nádivkou.

  • 2

    Maso zašijeme, potřeme solí, pepřem a česnekem.

  • 3

    Vložíme do pekáče s rozehřátým tukem, přilijeme 1/2 šálku horké vody a necháme péct asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení asi po 3/4 hodiny maso otočíme a dopečeme.

  • 5

    Nádivka:

  • 6

    Nastrouháme na hrubém struhadle syrové brambory, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, bramborovou mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu