Sezamové kostky s tofu
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 500 g Sýr sójový - Tofu
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Omáčka sójová
- 0.5 hrnek Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 329.6 mg
- Vláknina 12759.7 mg
- Vitamín A 12759.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostky o velikosti cca 2,5cm, vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, cukr a sójovou omáčku a necháme 2h odpočinout v lednici.
-
2
Poté smícháme sezamová semínka s kukuřičnou a celozrnnou moukou a tofu v této směsi obalíme. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
-
3
Podáváme teplé s omáčkou, kterou smícháme ze všech uvedených ingrediencí.