Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Suroviny
- 100 g Cibule
- 33.3 g Slanina vepřová
- 300 g Brambory
- 66.6 g Tuk
- 1.3 g Pepř černý mletý
- 13.3 g Polévkové koření
- 13.3 g Sůl
- 6.6 g Petržel - nať
- 16.6 g Paprika mletá sladká
- 66.6 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Párky jemné
- 13.3 g Česnek
- 2 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1086 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 324.8 mg
- Vláknina 3700.1 mg
- Vitamín A 3700.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
-
2
Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru a uvedeme do varu. Polévku za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
-
3
Brambory opláchneme a nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylým vývarem a částečně uvaříme.
-
4
Uvařené brambory i s odvarem vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí a oloupané párky, nakrájené na stejné plátky a podušené na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
-
5
Nakonec do polévky zamícháme na malé kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme polévkovým kořením, případně přisolíme a důkladně provaříme.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.