Kuřecí stehna ve slaninovém kabátku
Suroviny
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 9 ks Slanina vepřová
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Šalotka
- 3 ks Kuřecí stehna
- 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 6 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 10363 kcal
- Sacharidy 186 g
- Tuky 1115 g
- Sodík 16933 mg
- Bílkoviny 298 g
- Uhlovodany 181 g
- Cholesterol 1473 mg
- Draslík 14273.6 mg
- Vláknina 91226.5 mg
- Vitamín A 91226.5 mg
- Vitamín B6 7.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 620.1 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Horní stehna rozevřeme jako knihu a vykostíme.
-
2
Smícháme nakrájená sušená rajčata, půlku šalotky a svazek petrželky. Touto směsí stehna potřeme, znovu uzavřeme a zabalíme do plátků slaniny. Ochutíme solí, pepřem a ovážeme kuchyňským provázkem. Ke každému připevníme větvičku rozmarýnu.
-
3
Maso přemístíme na pánev rozmarýnem dolů, přelijeme olejem a na mírném ohni restujeme cca 15min.
-
4
Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem, zakryjeme a cca 15min podusíme. Dochutíme solí a pepřem.
-
5
Stehna podáváme horká, se zeleninou, dozdobená čerstvým rozmarýnem.