Kuřecí stehna ve slaninovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 9 ks Slanina vepřová
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Kuřecí stehna
  • 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 6 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 10363 kcal
  • Sacharidy 186 g
  • Tuky 1115 g
  • Sodík 16933 mg
  • Bílkoviny 298 g
  • Uhlovodany 181 g
  • Cholesterol 1473 mg
  • Draslík 14273.6 mg
  • Vláknina 91226.5 mg
  • Vitamín A 91226.5 mg
  • Vitamín B6 7.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 620.1 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Horní stehna rozevřeme jako knihu a vykostíme.

  • 2

    Smícháme nakrájená sušená rajčata, půlku šalotky a svazek petrželky. Touto směsí stehna potřeme, znovu uzavřeme a zabalíme do plátků slaniny. Ochutíme solí, pepřem a ovážeme kuchyňským provázkem. Ke každému připevníme větvičku rozmarýnu.

  • 3

    Maso přemístíme na pánev rozmarýnem dolů, přelijeme olejem a na mírném ohni restujeme cca 15min.

  • 4

    Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem, zakryjeme a cca 15min podusíme. Dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Stehna podáváme horká, se zeleninou, dozdobená čerstvým rozmarýnem.

Komentáře k receptu