Ořechové jidášky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 14 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 113.1 mg
- Draslík 172.7 mg
- Vláknina 4529.6 mg
- Vitamín A 4529.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít.
-
2
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme špetku soli, vzešlý kvásek, ořechy, zbytek mléka a zaděláme na tužší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
-
3
Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky, ze kterých vyválíme dlouhé válečky a stáčíme je do spirály. Potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu necháme ještě chvíli kynout.
-
4
Poté pečeme v předehřáté troubě. Hotové jidášky potíráme medem.