Uzené maso ve fazolích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Fazole bílé
  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 5 g Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1426 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 938.7 mg
  • Vláknina 16467.2 mg
  • Vitamín A 16467.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem přebrané a namočené fazole uvaříme v malém množství vody doměkka.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem z uzeného masa a rozmícháme. Krátce povaříme.

  • 3

    Potom přilijeme smetanu a přidáme vařené fazole. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku.

  • 4

    Podáváme k vařenému uzenému masu.

Komentáře k receptu