Frankfurtská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 179.5 mg
- Vláknina 2180.8 mg
- Vitamín A 2180.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
-
2
Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
-
3
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
-
4
Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
-
5
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.