Frankfurtská polévka

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 333 g Mléko polotučné
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 133.3 g Párky jemné
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 13.3 g Paprika mletá sladká
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 179.5 mg
  • Vláknina 2180.8 mg
  • Vitamín A 2180.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.

  • 2

    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

  • 3

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 4

    Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu