Cuketový krém

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 140 g Pstruh uzený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 896.4 mg
  • Vláknina 2604.9 mg
  • Vitamín A 2604.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu polovinu nadrobno nakrájeného pstruha.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje. Zpěníme šalotku, česnek, přidáme cukety a pstruha. Vše krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a přikryté zvolna vaříme 15-20 minut doměkka.

  • 3

    Druhou polovinu cukety nakrájíme na drobné kostičky a dozlatova je opečeme na rozehřátem oleji.

  • 4

    Nakrájíme na kostičky druhou polovinu pstruha. Ušleháme smetanu.

  • 5

    Polévku rozmixujeme a procedíme přes síto.

  • 6

    Krém znovu rozehřejeme a přidáme ušlehanou smetanu. Rozdělíme do talířů a posypeme cuketovými kostičkami a nakrájeným pstruhem.

Komentáře k receptu