Cuketový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 16 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 896.4 mg
- Vláknina 2604.9 mg
- Vitamín A 2604.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu polovinu nadrobno nakrájeného pstruha.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje. Zpěníme šalotku, česnek, přidáme cukety a pstruha. Vše krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a přikryté zvolna vaříme 15-20 minut doměkka.
-
3
Druhou polovinu cukety nakrájíme na drobné kostičky a dozlatova je opečeme na rozehřátem oleji.
-
4
Nakrájíme na kostičky druhou polovinu pstruha. Ušleháme smetanu.
-
5
Polévku rozmixujeme a procedíme přes síto.
-
6
Krém znovu rozehřejeme a přidáme ušlehanou smetanu. Rozdělíme do talířů a posypeme cuketovými kostičkami a nakrájeným pstruhem.