Brambory s hermelínem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 120 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cibule
- 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 34 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 1176.5 mg
- Vláknina 14630.7 mg
- Vitamín A 14630.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct.
-
2
Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky.
-
3
Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme.
-
4
Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín.
-
5
Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou.
-
6
15 minut ještě zapečeme.
-
7
Ozdobíme nasekanou petrželkou.