Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 7 ks Artyčoky
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 plátek Telecí kýta
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1429 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 48.7 mg
- Draslík 4481.2 mg
- Vláknina 127977 mg
- Vitamín A 127977 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. 3 artyčoky ochutíme pepřem, citronovou šťávou a olejem a použijeme je jako přílohu. Zbylé orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje spolu s najemno nasekanou šalotkou. Podlijeme zeleninovým vývarem a cca 15min povaříme. Necháme trochu vychladnout a posypeme strouhaným parmazánem.
-
2
Plátky masa naklepeme, doprostřed každého dáme kopeček dušených artyčoků, přeložíme napůl a kapsy zajístíme jehlou.
-
3
Vejce rozšleháme a smícháme se zbytkem parmazánu. Kapsy obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme dozlatova na rozehřátém másle.
-
4
Podáváme horké s artyčokovým salátem.