Musaka se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřové maso mleté
  • 2 hrnek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 338.8 mg
  • Draslík 1615.9 mg
  • Vláknina 7239.8 mg
  • Vitamín A 7239.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Horkou vodou spaříme špenát a posekáme.

  • 2

    Rozšleháme vejce v zakysané smetaně.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme cibuli.

  • 4

    V hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak a šálek vody a podusíme.

  • 5

    Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu podušeného masa a vrstvu špenátu, poslední vrstvu tvoří maso. Zalijeme šálkem vody a ve vyhřáté troubě pečeme.

  • 6

    Po 30 minutách zalijeme připravenou smetanou s vejci a 20 minut ještě zapékáme.

Komentáře k receptu