Musaka se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 75 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 338.8 mg
- Draslík 1615.9 mg
- Vláknina 7239.8 mg
- Vitamín A 7239.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Horkou vodou spaříme špenát a posekáme.
-
2
Rozšleháme vejce v zakysané smetaně.
-
3
Oloupeme a nakrájíme cibuli.
-
4
V hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak a šálek vody a podusíme.
-
5
Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu podušeného masa a vrstvu špenátu, poslední vrstvu tvoří maso. Zalijeme šálkem vody a ve vyhřáté troubě pečeme.
-
6
Po 30 minutách zalijeme připravenou smetanou s vejci a 20 minut ještě zapékáme.