Mleté maso zapečené s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 508.6 mg
- Vláknina 1479.8 mg
- Vitamín A 1479.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočíme ve vodě žemli a vymačkáme. Nastrouháme tvrdý sýr.
-
2
Omytá rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
3
Nastrouháme nebo nakrájíme na plátky tavený sýr.
-
4
Smícháme v míse mleté maso, rozdrobenou vymačkanou žemli, strouhaný sýr, vejce, lžíci změklého másla a promícháme. Osolíme a opepříme.
-
5
Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní připravenou směs na centimetrovou vrstvu. Poklademe vločkami másla a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Poklademe kousky rajčat s taveným sýrem, pokapeme olejem a zapečeme zprudka.