Srbský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 606 mg
- Vláknina 5430 mg
- Vitamín A 5430 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, osušené papriky na plotýnce opečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme.
-
2
Do salátové mísy vrstvíme papriku, rajčata nakrájená na plátky, každou vrstvu osolíme a dáme vrstvu nakrájené cibule.
-
3
Povrch salátu zalijeme olejem a necháme stát, až rajčata pustí šťávu.