Maso v rýži a zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1200 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 61 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 109.8 mg
- Draslík 845 mg
- Vláknina 18255 mg
- Vitamín A 18255 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3166.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.
-
2
Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.
-
3
Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.
-
4
Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.
-
5
Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.
-
6
Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.
-
7
Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.
-
8
Podáváme s čerstvým chlebem.